Kdy: 24. 9. 2020, 18.00
Kde: Velká Hradební 49, sál 1. patro
Vstupné: 550 Kč (v ceně je zahrnuta i ochutnávka)
Nutná rezervace místa: bohacova@knihovnauk.cz
Přednášející Veronika Hájková nám v rámci přednášky s ochutnávkou tentokrát představí tradiční i méně známé postupy zpracovávání mléčné kvašené zeleniny.
Mléčně kvašená zelenina neboli pickles je tradiční a velmi zdravý způsob zpracování zeleniny. Pickles dávají jídlu lehkou, osvěžující kvalitu a kromě toho pomáhají udržovat a vybudovat organismu zdravou střevní mikrofloru, která je nezbytná pro správné trávení.
Při použití této metody se zachovávají živiny, a navíc dojde k vytvoření aromat a nových chutí, která nám jiné metody nedopřejí. Jedná se o živý proces.
Ochutnávka
– zelenina kvašená ve vlastní šťávě
– zelenina kvašená v solném nálevu
– kimchi
– ředkvičky v umeoctu
– cibulky v shoyu